Connect with us

Baschet de performanță

Alexandra Uiuiu revine la lot

Deși în urmă cu doi ani s-a retras din echipa națională, sportiva Universității Cluj a fost convocată pentru fereastra din februarie.

Alexandra Uiuiu revine la lot

Federația Română de Baschet a trimis o convocare pe adresa clubului de baschet feminin CS Universitatea Cluj-Napoca, pentru sportiva Alexandra Uiuiu. Selecționerul Dan Calancea a chemat-o pe baschetbalista ”studenților” pentru acțiunea din februarie, în care România va da piept Spania pe 8 februarie, pe teren propriu, și cu Ungaria în deplasare trei zile mai târziu.

”Acvilele” se vor reuni în 5 februarie la Sfântu Gheorghe, acolo fiind și locația primului meci, în timp ce jocul din deplasare se va juca în Ungaria, la Miskolc.

Aceste meciuri sunt ultimele din calificările pentru EuroBasket 2023, iar România se află pe locul 4 al Grupei C, condusă de Spania cu maxim de puncte, adică 8, urmată de Ungaria cu 6 (2 victorii / 2 înfrângeri) și Islanda, la egalitate de puncte cu ”tricolorele”, mai precis 5, obținute dintr-o victorie și trei înfrângeri.

La turneul final al competiției continentale se califică, alături de țările organizatoare Slovenia și Israel, câștigătoarele celor zece grupe și cel mai bine patru echipe clasate pe locurile secunde.

More in Baschet de performanță