Connect with us

Campionatul Județean de Baschet

Campionatul Județean de Baschet (CJB) este un eveniment de tradiție la nivelul județului Cluj, cu o istorie de peste 35 de ani, fiind înființat în jurul anilor ‘80.

Competiția se adresează echipelor constituite din sportivi amatori și/sau sportivi juniori legitimați la structurile sportive afiliate la Federația Română de Baschet, oferind astfel șansa de a concura într-un cadru organizat, foarte apropiat de cel profesionist.

Este singura posibilitate, în judeţul Cluj, de practicare a baschetului într-un cadru organizat, în categoria Sportul pentru toţi – EVENIMENTE, de responsabilizare a participanţilor prin respectarea regulamentelor, de atragere a tinerilor către practicarea sportului şi de păstrare a valorilor sportive (în special prin atragerea şi implicarea foştilor sportivi de performanță, reprezentanţi în loturile naţionale ale României).

De-a lungul celor peste 35 de ani de istorie, organizatorul principal al Campionatului Județean de Baschet Cluj a fost Colegiul Județean al Arbitrilor de Baschet Cluj. Începând cu ediția 2012, Campionatul Județean de Baschet Cluj este organizat, în colaborare, de către Asociația Județeană de Baschet Cluj și Asociația Club Sportiv All4Basket Cluj-Napoca.

Începând cu anul 2019, Campionatul Județean de Baschet Cluj face parte din circuitul național al competițiilor adresate sportivilor amatori, seniori. 2019 reprezintă anul organizării ediției inaugurale a Ligii Naționale de Baschet Amator în România, eveniment în cadrul căruia Cluj-Napoca a obținut primul titlu de Campioni Naționali ai României.