Connect with us

Campionatul Județean - AJB Trophy

AJB Trophy 2021, câștigat de juniorii U-BT!

Tinerii sportivi au depășit în finală, după un meci extrem de echilibrat, echipa No Name.

FOTO: Manases Sandor

AJB Trophy 2021, câștigat de juniorii U-BT!

AJB Trophy și-a desemnat astăzi prima campioană, juniorii de la U-BT fiind cei dintâi deținători ai trofeului pus la bătaie de către Asociația Județeană de Baschet Cluj.

Tinerii sportivi, pregătiți de Horia Pascu și Mihai Racovițan, au depășit la limită în finală pe No Name.

Finala a fost una deosebit de disputată, ambele echipe etalând un baschet frumos, plin de faze reușite, cu multă ambiție și fair-play, totul într-o atmosferă deosebită și pe fondul unei transmisiuni live de calitate, asigurată de partenerul AJB, Sport Advisor.

Ambele echipe au intrat turate în teren, însa după primele 3-4 minute productive, jucătorii parcă s-au blocat. Apărarile au forțat mult, s-a pus osul la bătaie în ambele tabere, uneori chiar la limita faultului. U-BT a apăsat pe accelerație în ofensivă prin Lungoci și Coste, cei doi asigurând de altfel toate punctele primului sfert de partea alb-negrilor. La un moment dat, U-BT s-a desprins chiar la trei posesii, însă efortul în apărare l-a trimis pe Foalea de mai multe ori la libere. Acesta nu a fost, însă, deosebit de precis, dar l-a ajutat o ”triplă” a lui Boboș Jr., care a tăiat deficitul pe finalul primei părți.

Sfertul secund l-a găsit pe Gyuri Grunwald pe teren, acesta limpezind putin atacurile No Name, peste care se lăsase ceața în câteva rânduri. Juniorii au cerut time-out, unul neproductiv, însă, întrucât combinațiile Lungoci – Coste nu au functionat. No Name s-a concentrat mai mult pe finalizare și a trecut pe nesimțite la conducere, dar o triplă a lui Vlad Nistor și o pătrundere în forță a lui Dardai au readus U-BT în avantaj, unul fragil de altfel, dar păstrat până la pauză.

Repriza a doua a început cu amorțeală în brațe pentru juniori, care au greșit o serie de pase, însă și-au reparat păcatele cu o defensivă care a produs trei contraatacuri și, implicit, un timeo-out cerut de tabăra No Name.

A urmat o perioadă plăcută de baschet frumos la ambele coșuri, cu Grunwald și Foalea contrați de Lungoci și Hanga, urmată însă de una plină de greșeli la ambele capete ale terenului. Cele două echipe intrau braț la braț în ultimul sfert.

Ultima secvență a început din nou cu faze frumoase la ambele coșuri, Dascăl si Waffai alternând finalizările frumoase cu Lungoci și Morar. La jumătatea perioadei, oboseala a fost factorul care a forțat timp de odihnă pentru No Name, căci cele două echipe erau despărțite doar de o posesie. La reluare, Nistor a finalizat în forță, Lungoci l-a imitat câteva secunde mai târziu, însă Scridon și Foalea au ținut No Name în apropiere.

Ultimele minute au adus ambele echipe de mai multe ori la linia de libere, pe rând Scridon și Foalea, respectiv Lungoci și Văleanu punctând de la linia de pedeapsă. Cu 13 secunde înainte de final, U-BT avea 65-63, iar No Name a luat timp de odihnă pentru a stabili strategia. Schema a mers, însă ultima pasă nu a fost recepționată și juniorii de la U-BT își adjudecă trofeul!

Results

EchipaSF 1SF 2SF 3SF 4FINAL
U-BT Cluj1614181765
No Name1116211563
  • Marcatori
    • U-BT: Lungoci 31, Dardai 10, Nistor 9 (1X3), Coste 6, Dascăl 3, Hanga 3, Pallo 2, Văleanu 1.
    • No Name: Foalea 18, Scridon 12 (1X3), Morar 12, Grunwald 11 (1X3), Boboș R. 6 (2X3), Albert 2, Dan 2.

AJB Trophy este o competiție destinată în special sportivilor amatori seniori organizată de Asociația Județeană de Baschet, în parteneriat cu All4Basket și cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

More in Campionatul Județean - AJB Trophy