Connect with us

Baschet de performanță

Trei sportivi U-BT, convocați

Baschetbaliștii echipei clujene vor participa la acțiuni ale echipelor naționale ale României și Braziliei.

Trei sportivi U-BT, convocați

Federația Română de Baschet a trimis convocatoare pentru lotul național masculin pe adresa clubului clujean ACS U-BT. Convocarea îi vizează pe Emanuel Cățe și Kuti Nandor, deosebirea față de precedentele acțiuni ale lotului fiind lipsa lui Patrick Richard de pe listă.

Lotul Național al României se va reuni pe 16 februarie la Pitești, urmând să se pregătească timp de o săptămână pe plan local. Ulterior, în 23 februarie, tricolorii vor primi vizita Bulgariei, iar în 26 pe cea a Ciprului. Ambele jocuri se vor disputa la Ploiești, în Sala Olimpia, cu începere de la ora 18.

Meciurile au loc în cadrul Grupei F a fazei a 2-a a Pre-Calificărilor FIBA Europe 2025. Vulturii au ratat șansa de a-și asigura deja un loc în Calificările FIBA Europe 2025, întrucât doar câștigătoarele celor trei grupe din faza a 2-a, alături de selecționata Ciprului ca țară gazdă, vor merge mai departe. Așadar, România va încerca să câștige un loc în Calificări participând la faza a 3-a a Pre-Calificărilor, alături de celelalte echipe care încă nu au reușit accederea din prima și a doua fază.

Pe adresa ACS U-BT a sosit o convocare și pentru jucătorul brazilian Leonardo Simoes Meindl, acesta având de asemenea jocuri alături de echipa sa națională. Sud-americanii vor întâlni pe teren propriu Puerto Rico pe 23 februarie și SUA trei zile mai târziu, în cadrul Grupei F a Calificărilor din zona Americană pentru FIBA World Cup 2023.

More in Baschet de performanță