Connect with us

Campionatul Județean - AJB Trophy

AJB Trophy: Spectacol în semifinale!

S-a stabilit numele echipelor ce vor juca cu trofeul pe masă!

FOTO: Manases Sandor

AJB Trophy: Spectacol în semifinale!

AJB Trophy 2021, competiția organizată de Asociația Județeană de Baschet Cluj, în parteneriat cu All4Baschet și cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, și-a consumat aseara penultimul episod.

Semifinalele, disputate în BTarena B, au fost transmise în premieră live pe facebook, grație eforturilor deosebite ale partenerului Sport Advisor, nivelul transmisiei fiind unul ridicat: patru camere profesionale robotice, o cameră profesională cu cameraman, studio mobil de ultimă generație.

Cele patru echipe rămase în competiție au simțit, parcă, eforturile organizatorilor și au pus în scenă ce au avut mai bun, rezultând două meciuri foarte disputate, cu risipă de efort și destule reușite gustate din plin.

În primul meci al zilei, juniorii de la U-BT au adus în competiție exact ce aștepta toată lumea – energie, viteză, scheme executate bine, în general un baschet curat. Desigur, imprecizia la finalizare vine la pachet. De partea cealaltă, Piranha a încercat să înmoaie genunchii tinerilor oponenți cu forță, contacte fizice serioase, însă Coste și Nistor nu au refuzat ”bătălia”, dimpotrivă.

Jocul s-a concentrat mai mult pe zona de sub panou, singurii care au mai încercat șuturile de la distanță fiind Vizi și Rusz.

Echilibrul s-a păstrat în permanență pe tabelă, însă pentru Piranha trecerea timpului înseamnă oboseală, chiar dacă rotația a fost una adâncă. În ultimul sfert, parcă doar Motoc a mai ținut piept prospețimii juniorilor, care și-au adjudecat astfel primul loc al finalei.

Results

EchipaSF 1SF 2SF 3SF 4FINAL
U-BT Cluj2212102468
Piranha1518141865
  • Marcatori
    • U-BT: Lungoci 14, Coste 12, Pallo 10, Nistor 10, Szentkuti 8, Grujesku 6, Dardai 8.
    • Piranha: Motoc 23, Rusz 15 (1X3), Popa Ș. 9 (1X3), Rogojan 7, Vizi 6 (2X3), Berariu 3 (1X3), Szoke 2.

Meciul al doilea a opus două echipe care se cunosc bine, care evoluează de mulți ani în competițiile județene. Din păcate pentru No Name, banca a fost scurtă, iar doi dintre ”grei” au jucat fără să fie complet refăcuți – Foalea după concediu și Grunwald după boală.

Oponenții lor, We Sparta, au fost favoriții bookmakerilor continentali, care îi vedeau drept câștigători ai trofeului, mai ales după cum au evoluat în faza grupelor. Numele aliniate de ”spartani” cuprind mulți juniori cu titluri naționale la diferite categorii de vârstă, cu arsenal complex atât pe faza de atac, cât și în defensivă.

Nimeni nu a anticipat, însă, că absența lui Abu Teir va face viața grea pentru We Sparta.

Sebastian Dan și Nicu Foalea au agitat spiritele de partea No Name în prima secvență, replica venind în forță de la Șerban, Tonea și Helgiu. Echilibrul s-a păstrat până la jumătatea sfertului al treilea, moment în care No Name a pus în teren un run de 13-0 cu care s-a desprins la 68-54 în ultimul minut al secvenței.

Chiar dacă ”spartanii” s-au străduit să revină, nu au reușit să mai schimbe nimic și No Name face pasul în finală, acolo unde va avea ocazia să se revanșeze față de junii de la U-BT, care i-au ”accidentat” în grupe.

Results

EchipaSF 1SF 2SF 3SF 4FINAL
No Name2421251383
We Sparta2616141874
  • Marcatori
    • No Name: Dan 23 (4X3), Foalea 14 (1X3), Morar 14, Scridon 13, Boboș R. 10 (2X3), Boboș B. 3 (1X3), Grunwald 3 (1X3), Dîrjan 2.
    • We Sparta: Helgiu 17, Petriș 14 (1X3), Tonea 12, Șerban 12, Gherdan 8 (1X3), Ionetecu 6 (1X3), Cherecheș 5.

Finala AJB Trophy 2021 se va disputa, așadar, între U-BT și No Name, meciul urmând a avea loc vineri, 15 octombrie, cu începere de la ora 18.30, la Sala Sporturilor ”Gheorghe Roman”. Și acest meci va fi transmis live pe facebook și ajbcluj.ro.

More in Campionatul Județean - AJB Trophy