Connect with us

Baschet de performanță

U18: Weekend cu etapă

Cele trei echipe clujene înscrise în CNU18 au programate jocuri în această perioadă.

U18: Weekend cu etapă

Campionatul Național Under 18 programează la acest sfârșit de săptămână o nouă rundă, atât în competiția masculină, cât și în cea feminină.

Fetele de la ACS Napoca Baschet School, singura reprezentantă a județului Cluj în campionatul feminin, se pregătesc să primească vizita singurei echipe ce nu a reușit să învingă pe nimeni până acum, ACS Kids Tâmpa Brașov. Meciul contează pentru etapa a 9-a, a doua a returului așadar, care programează meciurile astfel:

 • Vineri, 9 februarie:
  • 15:00 ABC Leii București – ACS Dan Dacian București
 • Duminică, 11 februarie:
  • 13:00 CS Olimpia București – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
  • 14:00 CSM Ploiești – Sportul Studențesc București
  • 16:00 ACS NBS Cluj-Napoca – ACS Kids Tâmpa Brașov (Șc. G. ”Ion Agârbiceanu”)

Clujencele se află la mijlocul clasamentului, mai precis pe poziția a 5-a, cu 4 victorii din nouă meciuri. Prima clasată este ACS Dan Dacian București, neînvinsă, în timp ce CSM Ploiești, CS Olimpia București și ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe au câte 1, 2 și, respectiv, 3 înfrângeri.

În întrecerea masculină, avem o reprezentantă în Grupa Națională, pe ACS U-BT Cluj-Napoca, și una în Grupa Valorică A, Grupa VI, adică pe CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, ambele având programate jocuri în această perioadă.

Alb-negrii vor disputa meciul din deplasare cu CN Aurel Vlaicu, contând pentru etapa a 10-a. Iată programul rundei:

 • Duminică, 11 februarie:
  • CSU Andu Sibiu – CSȘ CSM Petrolul Ploiești
  • CSȘ Târgu Jiu – CSM Constanța
  • 11:00 CNAV București – ACS U-BT Cluj-Napoca

Meicul dintre CSO Voluntari și CSU Știința București a fost reprogramat pentru 22 februarie.

În clasament, clujenii sunt pe locul secund, cu șase victorii și trei înfrângeri, în urma singurei echipe fără eșec, CSȘ CSM Petrolul Ploiești. Adversara din această rundă se situează pe locul 7, cu 1 victorie din 9 meciuri disputate.

Cealaltă echipă din Cluj prezentă în competiție, CSȘ Viitorul, este în căutarea primei victorii în Grupa VI a Grupei Valorice A, Faza Zonală.

Alb-albaștrii urmează să întâlnească pe CSȘ Craiova în etapa a 5-a, întrucât meciul din etapa a 4-a, cea curentă, a fost amânat pentru 9 martie.

Așadar, CSȘ Viitorul va juca marți, 13 februarie, cu CSȘ Craiova la Sala LPS, ora de start nefiind încă stabilită de la ora 12. Fiind fără victorie în această fază, clujenii ocupă ultimul loc în grupă, condusă de CS Vâlcea 1924, cu 4 victorii, urmată de CSȘ Craiova cu 2/1 și ACS Wild Cats Baia Mare (1/3).

More in Baschet de performanță