Connect with us

Baschet de performanță

U18: Ultimele meciuri ale Fazei a 2-a

ACS U-BT e calificată matematic la Turneul Final, CSȘ Viitorul luptă pentru Turneul Final B.

U18: Ultimele meciuri ale Fazei a 2-a

Campionatul Național Under 18 masculin programează în perioada următoare ultimele meciuri ale Fazei a 2-a, care este de fapt Faza Semifinală.

Cele două echipe clujene înscrise în competiție, colege de grupă în Grupa 1. ACS U-BT Cluj-Napoca și CSȘ Viitorul, au avut parcursuri opuse până în acest moment. Alb-negrii au cedat un singur meci, cel împotriva liderului CS SCM OHMA Timișoara, în timp ce Viitorul a bifat o singură victorie, în compania codașei grupei, LPS Bihorul CSM Oradea.

Ultima etapă a fazei, a 10-a, programează o deplasare de foc pentru ACS U-BT Cluj-Napoca, sportivii clujeni fiind în fața revanșei în fața timișorenilor. Pentru a se califica mai departe de pe prima poziție în clasament, clujenii trebuie să surmonteze un deficit de 15 puncte înregistrat în tur în BTarena (75-90).

De partea cealaltă, CSȘ Viitorul va primi vizita ”lanternei roșii” orădene, iar o victorie cu mai mult de cinci puncte a bihorenilor ar deschide posibilitatea inversării locurilor în clasament. Clujenii mai au, însă, ”un glonț pe țeavă”, ei având de disputat meciul restant din etapa precedentă, în deplasare la ACS Petras Neamț Piatra Neamț.

Iată programul meciurilor rămase de disputat în Grupa 1

 • Joi, 13 aprilie
  • 14:30 CS SCM OHMA Timișoara – ACS U-BT Cluj-Napoca (Sala C. Jude)
  • ABC CSU Sibiu – ACS Petras Neamț Piatra Neamț
 • Miercuri, 19 aprilie
  • 12:00 CSȘ Viitorul Cluj-Napoca – LPS Bihorul CSM Oradea (BTarena B)
 • Luni, 24 aprilie
  • 16:00 ACS Petras Neamț Piatra Neamț – CSȘ Viitorul Cluj-Napoca

Clasamentul Grupei 1 înaintea acestor meciuri:

 1. CS SCM OHMA Timișoara (9/0);
 2. ACS U-BT Cluj-Napoca (8/1);
 3. ABC CSU Sibiu (5/4);
 4. ACS Petras Neamț Piatra Neamț (3/5)
 5. CSȘ Viitorul Cluj-Napoca (1/7)
 6. LPS Bihorul CSM Oradea (0/9)

La finalul acestei faze, primele două clasate în grupă se califică la Turneul Final. În acest moment sunt calificate echipele CS SCM OHMA Timișoara și ACS U-BT Cluj-Napoca din Grupa 1, ABC Galactica Brașov și CSM Constanța din Grupa 2, CSU Știința București din Grupa 3 și CSA Steaua București și ABC Leii Pro Basketball București din Grupa 4. Singura necunoscută este în Grupa 3, unde CSO Voluntari și CSU ASE București se luptă pentru ultimul loc rămas vacant.

De partea sa, CSȘ Viitorul are nevoie de două victorii pentru a-i depăși în clasament pe nemțeni, inclusiv o diferență mai mare de 15 puncte în meciul direct, pentru a prinde un loc la Turneul Final B. 

More in Baschet de performanță