Connect with us

Baschet de performanță

U18: Două echipe clujene în campionat

Clujul are două reprezentante la categoria Under 18 masculin.

U18: Două echipe clujene în campionat

Federația Română de Baschet a dat publicității echipele înscrise în ediția 2022-2023 a Campionatului Național Under 18 masculin, competiție ce va începe în week-end-ul 4-6 noiembrie.

Județul nostru va avea două reprezentante, ambele distribuite în Grupa B. Este vorba de echipe înscrise de către cluburile CSȘ Viitorul și ACS U-BT. Celelalte componente ale grupei sunt LPS Târgu Mureș și CSȘ Mediaș.

În total s-au înscris 38 de echipe, împărțite pentru Faza 1 în 10 grupe de câte trei sau patru echipe. Acestea vor juca tur-retur pe durata a două turnee, urmând ca primele două clasate din fiecare grupă, alături de cele ai bune patru ocupante ale locurilor trei să formeze Grupa Valorică A, celelalte continuând în Grupa Valorică B.

În Faza 1, se vor juca două turnee de câte două sau trei jocuri, programate pentru 4-6 noiembrie și 9-11 decembrie.

În Faza a doua se vor împărți echipele în grupe de câte șase și se va juca în sistem de etape săptămânale (tur-retur), în 15 și 29 ianuarie și 5, 12 și 26 februarie, respectiv 5 și 19 martie și 2, 7 și 14 aprilie.

Primele două clasate se califică la Turneul Final, ce va avea loc în perioada 2-7 mai 2023, în sistem Final Eight (două grupe de câte patru, primele două clasate se încrucișează în semifinale).

Vom reveni cu locația de disputare a primului turneu.

More in Baschet de performanță