Connect with us

Baschet de performanță

U17: Componența grupelor și sistemul competițional

Demarează ultima dintre categoriile de vârstă, cea a juniorilor și junioarelor născuți după anul 2006.

U17: Componența grupelor și sistemul competițional

Ultima categoria de vârstă care începe meciurile din sezonul 2022 – 2023 este Under 17. Acesta va debuta în weekend-ul 3-4 martie.

Clujul are patru reprezentante, două la feminin și două la masculin.

În competiția fetelor, ACS Napoca Baschet School și CS Universitatea Cluj au fost repartizate în aceeași Grupă B, alături de ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe.

În total s-au înscris 12 echipe, distribuite în patru grupe de câte trei. Acestea vor juca două turnee în Faza 1 (tur-retur), iar mai departe se califică echipele clasate pe primul loc, plus primele două cel mai bine clasate dintre locurile secunde, formându-se o singură grupă de 6 echipe (grupa principală). Celelalte vor forma două grupe de câte trei echipe (grupe secundare).

La Turneul Final se califică cele 6 echipe din grupa principală și câștigătoarele celor două grupe secundare, stabilite după disputarea a patru turnee semifinale.

La masculin, ACS U-BT Cluj-Napoca și CSȘ Viitorul Cluj-Napoca au fost repartizate în Grupa H, alături de LPS Cetate Deva. În total, la masculin s-au înscris 35 de echipe, împărțite în 12 grupe (una dintre ele are doar două componente).

Faza 1 are două turnee (meciuri tur-retur), iar echipele clasate pe locurile 1 și 2 din fiecare grupă se califică în Faza a 2-a, formându-se 4 grupe de câte șase echipe în Grupa Valorică A și 4 grupe de 3 în Grupa Valorică B.

La Turneul Final se califică primele două echipe din fiecare Grupă Valorică A, după ce vor disputa patru turnee semifinale (meciuri fiecare cu fiecare, tur-retur).

More in Baschet de performanță