Connect with us

Baschet de performanță

U16: Băieții la Galați, fetele la Târgu Mureș

ACS U-BT Cluj-Napoca și ACS Napoca Baschet School au etapă în weekend.

U16: Băieții la Galați, fetele la Târgu Mureș

Campionatul Național Under 16 programează în weekend etapa a 3-a din Faza a 2-a, fază a competiției ce presupune ”duble” fiecare-cu-fiecare.

ACS U-BT, singura reprezentantă a Clujului în competiția masculină, se pregătește de o deplasare lungă la Galați, acolo unde va da piept cu ACS Academia de Baschet Phoenix Galați.

Meciurile vor avea loc în Sala LPS din orașul de pe malul Dunării, primul joc urmând să se dispute sâmbătă, 17 decembrie, cu începere de la ora 18, în timp ce al doilea joc va avea loc duminică, de la 11:30.

Meciurile au loc în cadrul Grupei 3, acolo unde se mai dispută ”dubla” dintre CSU ASE București și ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș, celelalte două componente ale grupei.

În clasamentul de dinaintea acestor etape, ACS U-BT Cluj-Napoca este pe locul 3 în grupă, cu două victorii și tot atâtea înfrângeri, la egalitate cu oponentul din weekend, ACS Academia de Baschet Phoenix Galați, care se clasează pe poziția secundă. Liderul grupei este CSU ASE București, iar ”lanterna roșie” este deținută de ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș.

Și competiția feminină este în Faza a 2-a, de asemenea una a etapelor ”duble”. Echipa clujeană ACS Napoca Baschet School se deplasează în această rundă la Sala Sporturilor din Târgu Mureș, pentru întâlnirile cu CS Mureșul de sâmbătă și duminică, ambele jocuri fiind programate la ora 12:00.

În Grupa A2, se mai dispută o ”dublă” la Sibiu, între CSȘ din localitate și CSȘ Bega Timișoara. ACS Rookies Oradea și ACS Gladius Târgu Mureș s-au întâlnit în devans, orădencele câștigând ambele jocuri (66-51 și 56-53).

Grupa este condusă de cele două echipe ce au jucat deja câte trei ”duble”, ACS Rookies Oradea (6/0) și ACS Gladius Târgu Mureș (4/2), urmate de ACS NBS Cluj-Napoca (3/1), CSȘ Bega Timișoara (1/3), ultimele două clasate fiind fără victorie – CSȘ Sibiu și CS Mureșul Târgu Mureș.

More in Baschet de performanță