Connect with us

Baschet de performanță

U15: Două echipe clujene la startul competiției feminine

LAPI Dej și Smart Basketball Team vor reprezenta județul Cluj în noua stagiune.

FOTO: Kovacs Kitti / Sport Advisor

U15: Două echipe clujene la startul competiției feminine

Campionatul Național Under 15 feminin se apropie cu pași repezi de debut. Astăzi au fost publicată lista echipelor aliniate la start, printre care se află și două formații din județul nostru. LAPI Dej și ACS Smart Basketball Team Cluj-Napoca au fost distribuite în Grupa A, alături de CSȘ Bega Timișoara.

Sistemul de joc anunțat inițial de către Federația Română de Baschet a fost ajustat în urma înscrierii unui număr de de echipe mai mic decât estimarea inițială (15 echipe, față de 24).

Astfel, în Faza 1, se vor juca două turnee de câte două meciuri, iar cele 15 echipe înscrise nu au mai fost împărțite în conferințe (pe regiuni). Acestea formează cinci grupe de câte trei echipe, jucându-se tur-retur în două turnee, programate în 8-9 și, respectiv, 29-30 octombrie.

Primele două clasate și cel mai bine clasate două echipe de pe locurile 3 se califică în Grupa Valorică A, formând două grupe de câte șase echipe. Celelalte formații vor juca în Grupa Valorică B.

În Faza a 2-a se dispută 4 turnee, în total zece meciuri (tur-retur), iar primele patru clasate se vor încrucișa pentru a forma cele două grupe ale Turneului Final.

More in Baschet de performanță