Connect with us

Baschet de performanță

U13: Grupele Fazei 1

Sunt trei echipe feminine și una masculină din județul Cluj.

U13: Grupele Fazei 1

Campionatul Național Under 13 demarează la finele primei săptămâni din 2023, astfel că Federația Română de Baschet a publicat componența grupelor pentru prima fază a competiției.

La feminin, județul nostru are înscrise trei echipe: ACS Napoca Baschet School, ACS Smart Basketball Team și LAPI Dej. Primele două vor fi colege de grupă în Grupa D, unde vor mai avea ca adversară pe ACS BC Sirius Târgu Mureș. LAPI Dej va juca în Grupa A, alături de LPS Alba Iulie și ACS KSE Târgu Secuiesc.

În această fază, cele 29 de echipe au fost împărțite în 9 grupe de câte trei echipe și o grupă de două. Câștigătoarele grupelor avansează în faza următoare, alături de cele mai bune două locuri doi, și vor forma grupele pentru Faza Semifinală (Top 12), celelalte urmând să joace pentru stabilirea configurației clasamentului de la locul 13 în jos.

La masculin sunt 14 grupe de câte patru echipe, între ele fiind una singură din județul Cluj. Este vorba de ACS U-BT, distribuită în Grupa A-C1, alături de ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș, ACS Petras Piatra Neamț și ACS Phoenix Suceava. Ele fac parte din Conferința 1, fiecare conferință având câte șapte grupe.

În Faza a 2-a, primele clasate din grupele fiecărei conferințe (7 echipe), alături de cele mai bune 5 echipe de pe locurile secunde, vor forma patru grupe de câte șase echipe, ce vor continua lupta pentru medalii. Celelalte vor juca pentru clasament.

Atât competiția feminină, cât și cea masculină, presupun două turnee pentru prima fază, în care se vor disputa meciuri tur-retur. Ele sunt programate pentru 6-8 și 20-22 ianuarie 2023, locațiile nefiind încă stabilite.

More in Baschet de performanță