Connect with us

Baschet de performanță

U12: Primele detalii despre CN 4X4

Cinci echipe clujene înscrise la masculin și feminin.

FOTO: artyphoto.ro / NBS Facebook

U12: Primele detalii despre CN 4X4

Federația Română de Baschet a anunțat echipele înscrise în noua competiție destinată sportivilor de categorie Under 12, respectiv Campionatul Național U12 4X4 Indoor. Astfel, deși inițial se vehiculase o variantă de competiție mixtă, echipele au fost anunțate pe categoriile masculin și feminin, fiind de presupus că și competiția va fi împărțită pe criterii de gen.

Astfel, în competiția feminină s-au înscris 12 echipe, între care două din Cluj-Napoca, mai precis ACS NBS și ACS Smart Basketball Team.

În ceea ce privește băieții, sunt 24 de formații la start, trei dintre echipe fiind ale clubului clujean ACS U-BT.

Conform Regulamentului Specific anunțat la începutul sezonului de către forul federal, noul campionat se adresează copiilor care au fost Under 12 la Festivalul de Minibaschet de la Costinești, precum și la Campionatul Național Under 12 tot de la Costinești, așadar sportivi și sportive născuți în anul 2010 sau mai mici. Fiecare echipă trebuie să aibă minim șapte jucători născuți 2010, pe foaia de joc putând fi înscriși 14 sportivi, dar nu mai puțin de 10, iar în teren vor intra câte patru sportivi.

Vor fi două faze competiționale:

  • Faza 1: echipele vor fi împărțite în grupe de câte șase și se dispută un turneu cu 10 meciuri (tur-retur), în perioada 24-30 octombrie.
  • Turneul Final: primele 8 echipe (așadar primele patru din grupele feminine și primele două din cele masculine) vor juca în două grupe de câte 4, care ulterior se vor încrucișa în semifinale. Acest turneu se va disputa în 10-13 noiembrie 2022.

Vom reveni cu mai multe detalii despre program deîndată ce vor fi disponibile.

SISTEM COMPETIȚIONAL JUNIORI
Click pentru sistemul de desfășurare a competițiilor în Campionatele Naționale de Juniori 2022-2023

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii


TAG CLOUD

3x3 ajb cluj ajb trophy all4basket arbitri baby domocos dumitrescu EYBL Featured federatia romana de baschet foto jr. ajb trophy Jr. NBA jr ajb skills lapi lapi dej lapuste liga I mini nbs România servus baschet smart sr. ajb trophy u-banca transilvania u-bt u12 u13 u14 U15 u16 u18 u19 under 12 under 13 under 14 under 15 under 16 under 17 under 18 under 19 under 20 universitatea viitorul

More in Baschet de performanță