Connect with us

Baschet de performanță

Petričević: ”Trebuie să dăm maximul din toate punctele de vedere!”

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania au rămas în lotul de 12 cu care România va aborda meciul cu Luxemburg.

FOTO: unitedhoops.ro

Petričević: ”Trebuie să dăm maximul din toate punctele de vedere!”

Selecționata de seniori a României a încheiat pregătirea pentru primul meci din cadrul EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, cel cu Luxemburg de duminică. Cei doi jucători de la U-Banca Transilvania convocați la națională, Ștefan Grasu și Luca Colceag, au rămas în lotul de 12 care vor face deplasarea în Marele Ducat.

Iată cei 12 tricolori pe care se va baza antrenorul principal Dragan Petričević: Tudor Gheorghe (FC Argeș Pitești Baschet), Lucas Tohătan (CSU Sibiu), Kristopher Richard (CSM CSU Oradea), Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea), Dragoș Diculescu (Landstede Hammers Zwolle), Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea), Mihai Măciucă (FC Argeș Pitești Baschet), Luca Colceag (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Rolland Torok (CSO Voluntari), tefan Grasu (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Rareș Uță (BC CSU Sibiu), Emanuel Cățe( UCAM Murcia).

Invitat de ajbcluj.ro să prefațeze meciul de duminică, tehnicianul echipei naționale, Dragan Petričević, ne-a declarat:

”În primul rând, vă mulțumesc pentru invitație și vreau să îi salut pe toți suporterii echipei naționale a României! Echipa s-a pregătit bine în săptămâna de cantonament de la București, mâine (sâmbătă – n.n) plecăm în Luxemburg cu gândul la victorie, la un joc bun. Adversarul nostru este o echipă foarte bună, suntem conștienți cu toții că trebuie să dăm maximul din toate punctele de vedere, atât fizic, cât și mental, calitativ, deoarece vom întâlni un adversar dificil, care joacă de mult timp împreună și care a arătat un baschet de calitate în meciul pierdut joi cu Albania. Hai România!”

Meciul Luxemburg – România, din etapa a doua, Grupa B a FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers va avea loc duminică, 28 noiembrie, ora 18.00, în deplasare. În prima etapă, Luxemburg a cedat la limită în deplasarea din Albania, scor 89-92.

FOTO: unitedhoops.ro

More in Baschet de performanță