Connect with us

Baschet de performanță

România trece cu greu de Luxembourg

Clujenii din lotul național nu au contribuit la statistica meciului.

FOTO: fiba.basketball

România trece cu greu de Luxembourg

Selecționata masculină a României a trecut primul examen din campania de calificare la EuroBasket 2025, depășind la limită duminică seara o echipă a Luxemburgului foarte determinată, susținută de o sală arhiplină.

Meciul a fost unul echilibrat, cu excepția primelor minute, în care gazdele s-au desprins ușor pe fondul degringoladei în ofensiva Vulturilor.

  • Luxembourg – România 70-73 (25-15, 15-29, 18-14, 12-15)
    • Marcatori România: K. Richard 16 (3 rec., 4 p.d.), Cățe 12 (8 rec., 2 p.d., 2 int., 1 capac), Măciucă 11 (7 rec., 3 p.d., 1 int., 1 capac), Nicolescu 11 (6 rec., 3 int.), Torok 11 (3 rec.), Gheorghe 6 (2 rec., 5 p.d., 1 int.), Tohătan 2 (3 rec., 4 p.d.), Uță 2 (3 rec., 1 capac), Fometescu 2 (1 rec., 2 p.d.), Diculescu (1 rec.).

Sportivii clujeni selecționați de către antrenorul principal Dragan Petričević, Ștefan Grasu și Luca Colceag, ambii de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, nu au punctat la capitolul statistic, de altfel doar Grasu a jucat puțin peste un minut.

Selecționerul Dragan Petričević s-a declarat mulțumit de rezultat:

”Personal, mă bucură două lucruri astăzi: victoria, firește, dar și faptul că am jucat într-o sală plină de fani, așa cum baschetul trebuie să se joace, iar în România nu s-a mai întâmplat de mult. Mulțumesc fanilor români din Luxemburg, care au fost extrem de vocali în tribune și care au contribuția lor la victoria noastră de azi. A fost cu adevărat un spectacol baschetbalistic și suntem bucuroși că am făcut parte din el”.

Conform frbaschet.ro, tricolorii au fost încurajați de mulți conaționali, printre care si Ildiko Vass, fostă componentă a Universității Cluj, care și-a deschis recent o școală de baschet în Marele Ducat.

Pentru ticolori, următorul meci va avea loc în fereastra din februarie 2022, în compania Albaniei.

Sursă informații: frbaschet.ro

More in Baschet de performanță