Connect with us
Jr. NBA tragere la sorti

Jr. NBA

Jr. NBA: Draftul Conferinței de Est

Marți se vor trage la sorți numele echipelor NBA pe care le vor reprezenta școlile clujene.

Jr. NBA: Draftul Conferinței de Est

Jr. NBA se întoarce în Cluj-Napoca și, ca de obicei, vine cu noutăți foarte interesante atât pentru participanți, cât și pentru susținătorii acestora!

Evenimentul de deschidere al Jr. NBA League România 2023 – Conferința de EST este programat în data de 07 februarie 2023, ora 14:00, la sala de conferințe a stadionului Cluj Arena. Draft-ul Jr. NBA League Conferința de EST stabilește echipele NBA pe care fiecare școală din Cluj-Napoca le va reprezenta în competiție.

Datorită impactului pe care l-au avut edițiile anterioare în România, ediții care au plasat unitățile școlare din Cluj-Napoca și baschetul românesc pe harta comunității Jr. NBA, o
comunitate stabilă și în creștere la nivel mondial, Asociația Județeană de Baschet Cluj, cu sprijinul Federației Române de Baschet, extinde Jr. NBA League România la nivel național, prin organizarea unei ligi – pilot în 2 județe ale României, respectiv Cluj (Conferința de Est) și Timiș (Conferința de Vest), fiecare cu câte 15 echipe.

Până în prezent, prin intermediul Jr. NBA League România, un număr de aproximativ 850 de elevi din municipiul Cluj-Napoca au beneficiat de un cadru organizat care are la bază principiul că sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili, îi atrage să lucreze ușor împreună cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamnă fair-play-ul. Pe lângă beneficiile sociale, prin intermediul Jr. NBA League România elevii au descoperit că sportul este și o metodă grozavă de a se distra.

La Draft-ul Jr. NBA League România 2023 sunt invitaţi să participle, pe lângă elevii şi profesorii din cadrul celor 15 echipe reprezentând unitățile școlare din municipiul Cluj-
Napoca înscrise în competiție și reprezentanți ai Federației Române de Baschet, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și ai partenerilor Banca Transilvania și WinsedSwiss SRL

Menționăm că săptămâna trecută a avut loc draftul Conferinței de Vest Timiș, acțiune ce s-a dovedit a fi un real succes.

More in Jr. NBA