Connect with us

Jr. NBA

Jr. AJB School Stars: clasamentul general

În weekend, 13 școli s-au luptat pentru cinci locuri disponibile la Jr. NBA League România, dar și pentru calificarea la ONSS, faza județeană.

FOTO: Manases Sandor / AJB

Jr. AJB School Stars: clasamentul general

Weekend-ul trecut a debutat o nouă competiții organizată de Asociația Județeană de Baschet Cluj și dedicată școlilor clujene, Jr. AJB School Stars. Competiţia se adresează echipelor mixte (fete și băieți), ca parte integrantă a programului MINIBASCHET MIXT 4×4, pentru elevii din clasele a 3-a și a 4-a.

Competiția a avut la start 13 școli, împărțite prin tragere la sorți în 4 grupe, și care au jucat pentru a ocupa primele cinci locuri în clasamentul general, cele care aduc calificarea la următoarea ediție a Jr. NBA League România. Totodată, primele două clasate vor reprezenta municipiul Cluj-Napoca în faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la categoria baschet 4×4 mixt.

În urma rezultatelor înregistrate, iată cele cinci echipe calificate:

1. Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși”
2. Şcoala Gimnazială „Ioan Bob”
3. Colegiul Naţional “George Coşbuc”
4. C. N. Pedagogic “Gheorghe Lazăr”
5. Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”

Celelalte echipe au ocupat următoarele locuri în clasamentul general:

6. Liceul Teoretic “Avram Iancu”
7. Școala Gimnazială “Iuliu Hațieganu”
8. Școala Gimnazială “Horea”
9. Liceul Teoretic ELF
10. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”
11. Liceul Teoretic „Apáczai Csere János”
12. Royal School in Transylvania
13. Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”

Scopul principal al organizării acestui eveniment fiind reprezentat de asigurarea cadrului dezvoltării continue și a organizării și funcționării permanente a sistemului de educație fizică și sport – categoria ciclul primar, în vederea obținerii următoarelor deziderate majore:

  • Cluj-Napoca – un municipiu cu o populație sănătoasă și viguroasă;
  • Cluj-Napoca – un municipiu cu o populație având o educație și o capacitate de comunicare interumană exersată inclusiv prin practicarea sportului;
  • Cluj-Napoca – un municipiu cu vizibilitate la nivel național, prin valorile sale sportive.

Pe lângă obiectivul principal, proiectul urmărește facilitarea accesului structurilor sportive din Cluj-Napoca la un număr cât mai mare de copii, băieți și fete, în vederea selectării pentru sportul de performanță.

logo primarie albastruAsset 3
cjc

Competiția se desfășoară în organizarea Asociației Județene de Baschet Cluj, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca și Consiliului Județean Cluj, prin intermediul unităților de învățământ.

VISIT CLUJ VERTICAL MOV
ISJ

More in Jr. NBA