Connect with us

Baschet de performanță

U18: Tudor Dumitrescu, secund la lotul feminin

România se pregătește pentru Campionatul European Divizia B de la Sofia, Bulgaria.

FOTO: FR Baschet / Facebook

U18: Tudor Dumitrescu, secund la lotul feminin

Antrenorul ACS Napoca Baschet School Cluj-Napoca, Tudor Dumitrescu, a fost cooptat ca secund la echipa națională feminină Under 18 a României. El va fi asistentul Loredanei Ion.

România s-a reunit deja la finalul lunii mai și a început pregătirea centralizată la Ploiești. Sportivele noastre au disputat deja două jocuri amicale în weekend cu reprezentativa similară a Bulgariei, în deplasare, la Samokov. Primul meci a fost cedat, scor 46-65, pentru ca în cel de-al doilea tricolorele să își ia revanșa cu 71-51.

Baschetbalistele României s-au întors în țară și continuă pregătirea la Ploiești, urmând să aibă încă o serie de jocuri amicale în străinătate, în intervalul 21-23 iunie, la Konya (Turcia).

Campionatul European Under 18 feminin se va disputa în Bulgaria, la Sofia, în perioada 30 iunie – 9 iulie, tricolorele fiind distribuite în Grupa C, alături de echipele Greciei, Austriei și Luxembourgului. Primul meci pentru Tudor Dumitrescu va avea loc duminică, 2 iulie, adversară fiind Luxembourg.

Primele două clasate vor juca în sferturile competiției, urmând ca celelalte să dispute locurile 9-18.

Anul trecut, tot la Sofia, România a ocupat locul 7 la finalul competiței

More in Baschet de performanță