Connect with us

Baschet de performanță

U14: Grupele fazei a 2-a a ”naționalelor”

Campionatele Naționale Under 14 masculin și feminin au ajuns în faza a 2-a, fără a se mai disputa turneul retur al primei faze.

FOTO: NBS Facebook / Voloncs Orsi

U14: Grupele fazei a 2-a a ”naționalelor”

UPDATE 30.11.2023: Echipe clujene participante la Campionatul Național Under 14 au aflat unde vor juca turneul 2.

Astfel, la feminin, ACS Smart Basketball Team Cluj-Napoca se va deplasa la Târgu Secuiesc, iar ACS Napoca Baschet School va juca la Ploiești. La masculin, ACS U-BT Cluj-Napoca va merge la Baia Mare.


ȘTIREA INIȚIALĂ:

La cererea mai multor cluburi din țară, Federația Română de Baschet a renunțat la disputarea turneului retur din Faza I.

La feminin, în urma rezultatelor meciurilor din Turneul I, cele două echipe clujene înscrise în competiție, ACS NBS și ACS Smart Basketball Team s-au calificat mai departe in Grupa Valorică A.

ACS Smart Basketball Team face parte din Grupa 4, alături de ACS Hoya KSE Tg. Secuiesc, ACS Ralph Brașov și CSȘ Gheorgheni. ACS NBS se află în Grupa 5, împreună cu CSȘ Ploiești, CSȘ Unirea Iași și ACS Rookies Oradea.

Turneul 2 se va disputa în perioada 9-10 decembrie, iar turneul 3 (retur) în 13-14 ianuarie 2024.

După aceste două turnee, primele două echipe din fiecare dintre cele șase grupe plus 4 locuri 3 vor evolua în continuare în Grupa Valorică A, formându-se 4 grupe de câte 4 echipe. Aici se vor juca din nou două turnee tur-retur, astfel:

  • turneul 4: 3-4 februarie 2024
  • turneul 5: 16-17 martie 2024

La finalul turneelor 4 și 5, primele trei echipe din fiecare grupa vor merge mai departe in Grupa Valorică A, urmând să se formeze 2 grupe de câte 6 echipe. Aceasta este, de fapt, Faza Semifinală a competiției. Turneul 6 va avea loc în perioada 28-30 martie, iar acesta va decide echipele calificate la Turneul Final, respectiv primele patru formații din fiecare grupă.

Turneul Final va avea loc în perioada 17-21 aprilie 2024.

La masculin, ACS U-BT Cluj-Napoca a fost repartizată în Grupa 9, care mai are în componență echipele ABC Galactica Brașov și ACS Wildcats Baia Mare. Se va juca similar cu sistemul competițional feminin, cu specificare a că din această fază se vor califica primele 2 echipe din cele 10 grupe de câte trei. Datele de disputare sunt, de asemenea, identice cu cele de la feminin.

Vom reveni cu locațiile turneului 2 și cu programul partidelor.

More in Baschet de performanță