Connect with us
frbaschet

Baschet de performanță

U14: 17 sportivi și trei antrenori din Cluj la trialul FRB

Federația Română de Baschet organizează la Ploiești o primă acțiune de selecție națională pentru fete și băieți din generația 2008.

U14: 17 sportivi și trei antrenori din Cluj la trialul FRB

Trei cluburi clujene furnizează 17 sportivi și trei tehnicieni pentru acțiunea ”Trial U14” organizată în perioada 3-5 septembrie la Ploiești de către Federația Română de Baschet.

La propunerea cluburilor din întreaga țară au fost selectați un număr de 89 de băieți și 59 de fete, precum și o serie de antrenori de la structurile sportive care au propus sportivi. Aceștia se vor pregăti împreună cu un colectiv tehnic format din invitați din străinătate, condus de lectorul FIBA Nenad Trunic și antrenorul grec Molyvdas Athanasios, urmând ca o parte dintre sportivi să continue pregătirea și în perioada 5-10 septembrie.

Clujul este reprezentat la secțiunea masculină de clubul U-BT Cluj-Napoca, care trimite sportivii David Zanc, Robert Uță, Radu Cepoi și Ștefan Kelemen, însoțiți de antrenorul Flavius Lăpuște.

În ceea ce privește baschetul feminin, două cluburi clujene au trimis sportive și antrenori. Este vorba de LAPI Dej, cu baschetbalistele Bianca Georgiu, Bianca Bartaș, Patricia Hărănguș și Sara Danciu, antrenate de Simona Cătinean, precum și de SMART Basketball Cluj-Napoca, antrenoarea Agnes Jakab având nu mai puțin de nouă sportive selecționate, respectiv Evelyn Popa, Emma Pintea, Alma Georgiana Vădan, Iulia Săcară, Alexia Emma Olar, Ștefania Pallo, Maia Rebeca Pop, Sara Avram și Ilinca Moroianu.

Acțiunea face parte din Programul Național de Selecție, un proces continuu prin care oficialii federali urmăresc constituirea loturilor naționale juvenile și pregătirea sportivilor după o linie metodică unitară, specifică fiecărei categorii de vârstă. Următoarea acțiune va avea loc în octombrie.

More in Baschet de performanță