Connect with us
frbaschet

Baschet de performanță

U14: 17 sportivi și trei antrenori din Cluj la trialul FRB

Federația Română de Baschet organizează la Ploiești o primă acțiune de selecție națională pentru fete și băieți din generația 2008.

U14: 17 sportivi și trei antrenori din Cluj la trialul FRB

Trei cluburi clujene furnizează 17 sportivi și trei tehnicieni pentru acțiunea ”Trial U14” organizată în perioada 3-5 septembrie la Ploiești de către Federația Română de Baschet.

La propunerea cluburilor din întreaga țară au fost selectați un număr de 89 de băieți și 59 de fete, precum și o serie de antrenori de la structurile sportive care au propus sportivi. Aceștia se vor pregăti împreună cu un colectiv tehnic format din invitați din străinătate, condus de lectorul FIBA Nenad Trunic și antrenorul grec Molyvdas Athanasios, urmând ca o parte dintre sportivi să continue pregătirea și în perioada 5-10 septembrie.

Clujul este reprezentat la secțiunea masculină de clubul U-BT Cluj-Napoca, care trimite sportivii David Zanc, Robert Uță, Radu Cepoi și Ștefan Kelemen, însoțiți de antrenorul Flavius Lăpuște.

În ceea ce privește baschetul feminin, două cluburi clujene au trimis sportive și antrenori. Este vorba de LAPI Dej, cu baschetbalistele Bianca Georgiu, Bianca Bartaș, Patricia Hărănguș și Sara Danciu, antrenate de Simona Cătinean, precum și de SMART Basketball Cluj-Napoca, antrenoarea Agnes Jakab având nu mai puțin de nouă sportive selecționate, respectiv Evelyn Popa, Emma Pintea, Alma Georgiana Vădan, Iulia Săcară, Alexia Emma Olar, Ștefania Pallo, Maia Rebeca Pop, Sara Avram și Ilinca Moroianu.

Acțiunea face parte din Programul Național de Selecție, un proces continuu prin care oficialii federali urmăresc constituirea loturilor naționale juvenile și pregătirea sportivilor după o linie metodică unitară, specifică fiecărei categorii de vârstă. Următoarea acțiune va avea loc în octombrie.

SISTEM COMPETIȚIONAL JUNIORI
Click pentru sistemul de desfășurare a competițiilor în Campionatele Naționale de Juniori 2022-2023

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii


TAG CLOUD

3x3 ajb trophy arbitri baby cepoi domocos dumitrescu EYBL Featured federatia romana de baschet foto jr. ajb trophy Jr. NBA jr ajb skills lapi lapi dej lapuste liga I mini nbs România servus baschet smart sr. ajb trophy u-banca transilvania u-bt u12 u13 u14 U15 u16 u17 u18 u19 under 12 under 13 under 14 under 15 under 16 under 17 under 18 under 19 under 20 universitatea viitorul

More in Baschet de performanță