Connect with us

Baschet de performanță

U14: 15 sportivi clujeni continuă pregătirea la Trialul FRB

Sportivii și sportivele se vor antrena încă o săptămână împreună.

FOTO: frbaschet.ro / Alina Cojocaru

U14: 15 sportivi clujeni continuă pregătirea la Trialul FRB

Prima fază a selecției naționale U14 s-a încheiat duminică la prânz la Ploiești, iar colectivul de 23 de antrenori au ales 96 de sportivi, fete și băieți, care vor continua pregătirea centralizată.

Dintre cei 17 sportivi din județul Cluj propuși pentru trialul U14 au rămas să continue antrenamentele 15.

La masculin, U-BT Cluj-Napoca a rămas cu toți cei patru sportivi care au plecat la Ploiești, respectiv David Zanc, Robert Uță, Radu Cepoi și Ștefan Kelemen, însoțiți de antrenorul Flavius Lăpuște.

La feminin, LAPI Dej a păstrat de asemenea toate cele 4 baschetbaliste, Bianca Georgiu, Bianca Bartaș, Patricia Hărănguș și Sara Danciu, antrenate de Simona Cătinean.

Smart Basketball Team Cluj-Napoca a rămas cu 7 sportive din 9, respectiv Evelyn Popa, Emma Pintea, Alma Georgiana Vădan, Iulia Săcară, Ștefania Pallo, Sara Avram și Ilinca Moroianu, însoțite de antrenoarea Jakab Agnes. Chiar dacă două dintre fete nu vor continua pregătirea și săptămâna viitoare, clubul Smart Basketball Team are cele mai multe fete în lotul de 48 rămas la Ploiești.

Acțiunea face parte din Programul Național de Selecție, un proces continuu prin care oficialii federali urmăresc constituirea loturilor naționale juvenile și pregătirea sportivilor după o linie metodică unitară, specifică fiecărei categorii de vârstă. Următoarea acțiune va avea loc în octombrie.

More in Baschet de performanță