Connect with us

România, replică solidă în fața Letoniei

Baschet de performanță

România, replică solidă în fața Letoniei

Tricolorii, cu Patrick Richard în mare formă, au ținut piept balticilor în cel de-al treilea meci din ”bula” de la Riga.

Selecționata masculină a României a jucat aseară, la Riga, meciul retur cu Letonia din cadrul pre-calificărilor pentru World Cup 2023.

Dacă în meciul tur, letonii au început meciul cu un tur de forță, de această dată Vulturii au ținut piept balticilor, reușind chiar să se impună în trei din cele patru sferturi ale jocului.

Decisiv a fost, însă, sfertul secund, adjudecat de gazde la o diferență consistentă.

  • Letonia – România 79-69 (15-17, 30-13, 11-14, 23-25)
    • Marcatori România: P. Richard 17 (4 rec., 3 p.d., 3 int.), Uță 13 (4 rec.), Nicolescu 12 (4 rec., 1 p.d., 2 int.), Badiu 8 (3 rec., 1 p.d., 2 int.), Cățe 7 (1 rec., 1 p.d., 4 capace), Popa 6 (3 rec.), Măciucă 3 (3 rec., 1 p.d.), Berceanu 2 (1 p.d.), Tohătan 1 (1 rec., 4 p.d., 1 int.), Gîrbea (2 rec.). Au mai jucat Grasu și Dragoste.

Situația în Grupa D s-a limpezit în privința câștigătoarei, Letonia având deja trei victorii din tot atâtea jocuri. Pentru cel de-al doilea loc, care asigură la rândul său calificarea în faza următoare, se vor lupta Belarus și România. Compatrioții noștri au nevoie de o victorie cu peste cinci puncte în returul cu Belarus, dar și de o (probabilă) înfrângere a ex-sovieticilor în jocul cu Letonia.

Meciul dintre Belarus și Letonia are loc astăzi, în timp ce confruntarea dintre România și Belarus va avea loc vineri, de la 19.30 (live pe canalul de Youtube al FIBA)

More in Baschet de performanță