Connect with us

Baschet de performanță

Patru sportivi U-BT, la lot

FRB a aprobat lotul pentru fereastra a doua a EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers.

FOTO: fiba.basketball

Patru sportivi U-BT, la lot

Federația Română de Baschet a aprobat, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv, lotul cu care România va aborda meciurile din cadrul ferestrei a doua a EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, ce vor avea loc în 10 și 13 noiembrie.

Selecționerul Dragan Petricevic i-a convocat pe sportivii campioanei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – Emanuel Cățe, Patrick Richard, Kuti Nandor și Eduard Roschnafsky, ultimul aflat la prima partidă sub tricolor. Ceilalți sportivi chemați sunt Lucas Tohătan, Marcu Badiu, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Bogdan Nicolescu, Rolland Torok, Ștefan Grasu, Alexandru Olah și Tudor Gheorghe. Totodată, pe lista de așteptare sunt Rareș Uță, Luca Vasile, Radu Vîrnă, Kristopher Richard și David Vida.

Reamintim că România se află în Grupa F, alături de Cipru, Portugalia și Bulgaria, iar în prima fereastră tricolorii au cedat în fața Portugaliei (59-75) și Bulgariei (72-84).

În fereastra din noiembrie, sportivii noștri vor da piept cu Cipru (10 noiembrie, ora 19) și Portugalia (13 noiembrie, ora 17), ambele jocuri urmând a se disputa în deplasare.

Ultimele meciuri se vor juca în februarie 2023.

 

More in Baschet de performanță