Connect with us
generic

Baschet de performanță

Liga I: Fără pași greșiți!

CS Universitatea nu mai are voie să calce strâmb în ultimele două runde.

Liga I: Fără pași greșiți!

Liga I se apropie cu pași repezi de finalul sezonului regulat. Clujenii de la CS Universitatea Cluj mai au două examene dificile pentru a prinde un loc în primele patru, care ar asigura prezența în faza următoare a competiției. Primul dintre ele va avea loc peste o săptămână, mai precis miercuri, 25 ianuarie ora 15, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, iar adversară va fi echipa satelit a CSM CSU Oradea, penultima clasată în Grupa A.

Pentru alb-negrii, însă, toate meciurile etapei sunt importante, întrucât calificarea depinde de rezultatele acestor jocuri.

Astfel, pentru ca CS ”U” să aibă locul asigurat, este obligatoriu, dar nu suficient, ca în această rundă BC CSU Sibiu 2 să piardă cu CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea. Meciul se dispută duminică, 22 ianuarie, cu începere de la ora 15, la Sala Transilvania din Sibiu.

Ideal ar fi ca, în cel de-al treilea joc al rundei, CSȘ VSK Gheorgheni să se impună duminică (ora 16), pe teren propriu, în fața brașovenilor de la ACS Ralph, însă aceasta ar fi prima victorie pentru covăsneni, așadar e greu de crezut că acesta va fi deznodământul partidei. Prin urmare, soarta calificării se va decide în ultima etapă.

În clasamentul Grupei A, Corona Brașov este lider de necontestat (11/0), urmată de CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea 9/1, cele două echipe având asigurate matematic locul în Play-Off. Pentru celelalte două locuri se mai luptă BC CSU 2 Sibiu (6/4), ACS Ralph Brașov (4/6) și CS Universitatea Cluj-Napoca (4/6).

În ultima etapă, CS Universitatea va primi vizita satelitului BC CSU Sibiu, ACS Ralph Brașov joacă pe teren propriu cu CSM CSU Oradea 2, iar BC CSU 2 Sibiu se va deplasa chiar la Cluj.

More in Baschet de performanță