Connect with us

Baschet de performanță

Două sportive și doi oficiali clujeni, la lot

Echipa națională feminină a României s-a reunit la Constanța pentru două jocuri de calificare la FIBA Women’s EuroBasket 2025.

Două sportive și doi oficiali clujeni, la lot

Federația Română de Baschet a convocat două dintre sportivele prim-divizionarei CS Universitatea Cluj pentru fereastra rezervată jocurilor inter-națiuni din această lună. Astfel, baschetbalistele Kincso Kelemen și Renata Kovacs îi se alătură antrenorului secund al României, Ioannis Koukos (antrenor principal la CSU) și team-managerului Florin Covaciu (antrenor la echipa de Liga I a clubului clujean) la Constanța, acolo unde se vor juca meciurile cu Islanda și Slovacia.

Lotul convocat de selecționerul Daniel Calancea le mai are în componență pe sportivele Ștefania Cătinean (Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Alina Podar, Bianca Fota, Gabriela Irimia și Anisia Croitoru (toate de la CSM Constanța), Paloma Cucu, Boglarka Biszak și Alexandra Ghiță (de la FCC UAV Arad), Ecaterina Armanu (Olimpia CSU Brașov), Teodora Manea (Rapid București), Anamaria Vîrjoghe (CSM Târgoviște) și Cătălina Ion (IMG Academy SUA).

România evoluează în Grupa F, alături de Turcia, Islanda și Slovacia. Iată programul meciurilor de la Constanța:

  • Joi, 9 noiembrie, ora 18:00 România – Islanda
  • Duminică, 12 noiembrie, ora 18:00 România – Slovacia.

More in Baschet de performanță