Connect with us
FIBA WorldCup PreQualifiers

Baschet de performanță

Convocări la lotul național de seniori al României

Federația Română de Baschet a transmis pe adresele cluburilor convocările pentru lotul național de seniori al României. Vulturii vor participa la Turneul de Precalificare la World Cup 2023, iar Clujul are mai mulți reprezentanți în lot care sunt sau au fost componenți ai echipei U-Banca Transilvania.

Convocări la lotul național de seniori al României

Jucătorii clujeni pe care se va baza selecționerul Tudor Costescu sunt: David Vida (transferat în această vară de la U-Banca Transilvania la CSO Voluntari), Patrick Richard, Nandor Kuti, Ștefan Grasu (toți trei componenți ai U-Banca Transilvania). Pe lista oficială A FIBA se mai află și Giordan Watson, jucător care din sezonul 2021-2022 va juca din nou la echipa clujeană, dar și sportivi născuți în Cluj, dar care evoluează la alte echipe din campionat.

Naționala României s-a pregătit în perioada 19-29 iulie la București, la Arena de Baschet, urmând ca apoi să dispute două meciuri de verificare cu Austria. Lotul lărgit îi mai cuprinde pe sportivii Lucas Tohătan, Tudor Gheorghe, Marcu Badiu, Mirel Dragoste, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Bogdan Nicolescu, Tudor Gîrbea, Ionuț Berceanu, Rareș Uță, Bogdan Popa, Emanuel Cațe, Alexandru Olah și Dragoș Diculescu.

Vulturii vor evolua în Grupa D din FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers la Riga (Letonia), după următorul program:

  • 7 august, ora 19.30: Romania – Letonia
  • 9 august, ora 19.30: Belarus – Romania
  • 11 august, ora 19.30: Letonia – Romania
  • 13 august, ora 19.30: Romania – Belarus

Primele două echipe clasate din grupă vor accede în calificările pentru FIBA Basketball World Cup 2023.

More in Baschet de performanță