Connect with us

Arbitraj

Vrei să faci parte din fenomenul baschet? Vino la Cursul de formare a arbitrilor!

De Ziua Internațională a Baschetului, AJB Cluj demarează înscrierile pentru cursul de formare a arbitrilor ce va începe în luna februarie.

Vrei să faci parte din fenomenul baschet? Vino la Cursul de formare a arbitrilor!

Ziua de 21 decembrie este una cu totul specială pentru întreg baschetul, mai ales că, începând din acest an, a devenit oficial Ziua Mondială a Baschetului – World Basketball Day!

Este, de altfel, chiar ziua de naștere a acestui minunat sport, fiind ziua în care, în 1891, Dr. James Naismith a creionat regulile acestui joc care a ajuns să cucerească planeta.

FIBA îi provoacă pe toți actorii de pe scena baschetului mondial, de la federații la cluburi, de la sportivi la arbitri sau oficiali, de la organizații de renume la cluburi aflate la început de drum, să celebreze această zi printr-o campanie unitară, în care toate acțiunile acestora să fie însoțite de comunicarea hashtag-ului oficial #WolrdBasketballDay. Este modul prin care putem arăta tuturor cât de mulți suntem cei care iubim baschetul!

Pentru că Asociația Județeană de Baschet Cluj este în mijlocul comunității baschetbalistice județene, ne dorim să ne aducem aportul la această campanie.

Astfel, lansăm sub egida #WorldBasketballDay și #RomaniaBasketball cursul de formare a arbitrilor pe care îl vom organiza la începutul anului viitor! Așadar, începând de astăzi și până în 20 ianuarie 2024, facem înscrieri pentru cursul de formare a arbitrilor ce va demara la începutul lui februarie!

Este o oportunitate excelentă pentru toți sportivii care practică baschetul de a-și asigura o posibilă carieră în arbitraj, fie ca oficial în teren, fie la masa oficială! Veniți alături de noi, să fim parte din acest minunat fenomen care este baschetul!

 • Organizator: Asociația Județeană de Baschet Cluj, prin Colegiul Județean al Arbitrilor de Baschet Cluj
  • Deadline înscriere: 20 ianuarie 2024
  • Start curs: 05 februarie 2024
  • Perioada: februarie – martie 2024
 • Lectori:
  • Doru VINAȘI – instructor FRIP level 1, comisar FIBA
  • Amalia MARCHIȘ – arbitru FIBA
  • Ionuț MORARU – arbitru LNBM
 • ÎNSCRIERI: Completați formularul de AICI.

More in Arbitraj