Connect with us

Baschet de performanță

U18: Finalul primei faze

Echipele clujene fac pasul în Top 40 în Faza a 2-a.

FOTO: Manases Sandor / u-bt.basketball

U18: Finalul primei faze

Campionatul Național Under 18 și-a desfășurat, în week-end-ul trecut, jocurile retur din cadrul primei faze a noii stagiuni. Cele două echipe pe care Clujul le are înscrise în secțiunea masculină și-au aflat astfel grupele pentru faza a doua, respectiv turneele 3 și 4. La secțiunea feminină, niciun club clujean nu s-a înscris în competiție.

U-BT Cluj-Napoca și CSȘ Viitorul Cluj-Napoca au fost colege de grupă, prima dintre ele organizând cel de-al doilea turneu al Grupei D, în BTarena. Alb-negrii au câștigat toate meciurile, adjudecându-și primul loc în grupă, în timp ce CSȘ Viitorul a încheiat pe poziția a treia, departajată de coșaverajul din meciurile directe cu ocupanta locului secund, CSM Târgu Mureș. În fine, ultimul loc în grupă a fost ocupat de cei de la LPS Bihorul CSM 2 Oradea.

Iată rezultatele turneului de la Cluj:

  • Bihorul CSM 2 Oradea vs CSȘ Viitorul Cluj-Napoca 48-93 ÎNREGISTRARE
  • CSM Târgu Mureș vs ACS U-BT Cluj-Napoca 85-98 ÎNREGISTRARE
  • CSȘ Viitorul Cluj-Napoca vs CSM Târgu Mureș 73-61 ÎNREGISTRARE
  • ACS U-BT Cluj-Napoca vs LPS Bihorul CSM 2 Oradea 100-67 ÎNREGISTRARE
  • CSM Târgu Mureș vs LPS Bihorul CSM 2 Oradea 92-79
  • CSȘ Viitorul Cluj-Napoca vs ACS U-BT Cluj-Napoca 57-87 ÎNREGISTRARE

Conform sistemului competițional, primele două locuri din cele 14 grupe, la care se adaugă cele mai bune 12 ocupante ale locurilor 3 se califică în primele 40 de echipe, așadar, pe lângă U-BT, și CSȘ Viitorul se califică în această fază, dat fiind că are un bilanț de 3 victorii și tot atâtea înfrângeri.

U-BT Cluj-Napoca va evolua în Faza 2 în Grupa 2, alături de CS SCM Timișoara (ocupanta locului secund în Grupa F), grupa fiind completată cu a doua și a 12-a echipă din clasamentul locurilor 3. CSȘ Viitorul își va afla oponenții după stabilirea de către Federația Română de Baschet a ordinii ocupantelor locurilor 3.

În cadrul Fazei 2, se vor disputa meciuri tur-retur sub formă de două turnee (27-28 noiembrie și 18-19 decembrie 2021).

 

More in Baschet de performanță