Connect with us

Baschet de performanță

U17: Componenţa grupelor şi sistemul competiţional

Categoria Under 17 este gata de start.

U17: Componenţa grupelor şi sistemul competiţional

La finalul lunii octombrie debutează şi Campionatul Naţional Under 17, la masculin şi feminin.

În întrecerea masculină, singura echipă clujeană înscrisă în campionat, ACS U-BT Cluj-Napoca, a fost repartizată în Grupa F, alături de CS Academia de Baschet Borsec şi ACS Zeiden Hoops Braşov.


UPDATE 13 octombrie: Federația Română de Baschet a revenit cu o modificare, incluzând și echipa ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș în componența Grupei F


La această categorie s-au înscris 26 de echipe, care au fost repartizate în 6 grupe de câte trei formații şi două grupe cu câte patru. La această categorie s-au înscris 27 de echipe, care au fost repartizate în 5 grupe de câte trei formații şi trei grupe cu câte patru.

Se vor disputa două turnee, în 25-27 octombrie (turul) şi în 5-7 decembrie (returul). Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la Turneul Semifinal (16-18 februarie 2024).

Cele 16 echipe calificate la Turneul Semifinal vor forma 4 grupe de câte patru formații, urmând ca, în urma unui singur turneu, primele două clasate din fiecare grupă să acceadă la Turneul Final (10-14 aprilie 2024).

La feminin, Clujul este reprezentat de două formaţii, ACS Smart Basketball Team şi ACS Napoca Baschet School. Acestea au fost repartizate în Grupa A, alături de ACS Gladius Târgu Mureş şi CSŞ Bega Timişoara.

Doar 8 echipe feminine se vor bate pentru titlul naţional, astfel că se vor juca trei turnee, în perioadele: 25-27 octombrie 2023, 5-7 decembrie 2023, 16-18 februarie 2024. La finalul acestor meciuri, primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la Turneul Final 4 (13-14 aprilie 2024), jucând semifinale încrucișat.

 

More in Baschet de performanță