Connect with us

Baschet de performanță

U16: Victorii la fete, băieții pierd

Napoca Baschet School și ACS U-BT au avut evoluții diametral opuse în weekend.

FOTO: NBS Facebook

U16: Victorii la fete, băieții pierd

Campionatul Național Under 16 și-a disputat în weekend etapa a 3-a din Faza a 2-a, fază a competiției ce presupune ”duble” fiecare-cu-fiecare.

ACS U-BT Cluj-Napoca a avut o deplasare dificilă pe malul Dunării, la Galați, acolo unde a pierdut ambele jocuri cu ACS Academia de Baschet Phoenix Galați.

  • ACS Academia de Baschet Phoenix Galați – ACS U-BT Cluj-Napoca 75-69
  • ACS Academia de Baschet Phoenix Galați – ACS U-BT Cluj-Napoca 72-68

Meciurile au contat pentru Grupa 3, acolo unde s-a mai jucat ”dubla” dintre CSU ASE București și ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș, celelalte două componente ale grupei. Bucureștenii au câștigat ambele jocuri, cu 67-53 și, respectiv,

În clasament, ACS U-BT Cluj-Napoca rămâne pe locul 3 în grupă, cu două victorii și patru înfrângeri. Pe primul loc este echipa din capitală, neînvinsă în șase meciuri, urmată de ACS Academia de Baschet Phoenix Galați, care se clasează pe poziția secundă cu 4/2. Ultima clasată este ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș, fără victorie.

Și competiția feminină este în Faza a 2-a, de asemenea una a etapelor ”duble”. Echipa clujeană ACS Napoca Baschet School a bifat două succese categorice la Târgu Mureș:

  • CS Mureșul Târgu Mureș – ACS Napoca Baschet School 48-69
  • CS Mureșul Târgu Mureș – ACS Napoca Baschet School 21-79

În Grupa A2, s-a mai jucat o ”dublă” între CSȘ Sibiu și CSȘ Bega Timișoara, ambele jocuri fiind câștigate de oaspete (42-73 și 32-81). ACS Rookies Oradea și ACS Gladius Târgu Mureș s-au întâlnit în devans, orădencele câștigând ambele jocuri (66-51 și 56-53).

În clasamentul grupei, NBS urcă pe poziția secundă, cu 5 victorii și un eșec. Grupa este condusă de ACS Rookies Oradea (6/0), iar ACS Gladius Târgu Mureș (4/2) a căzut pe poziția a treia. Acestea sunt urmate de CSȘ Bega Timișoara (3/3), ultimele două clasate fiind fără victorie – CSȘ Sibiu și CS Mureșul Târgu Mureș.

More in Baschet de performanță