Connect with us

Baschet de performanță

Emi Cățe, convocat la lotul universitar

Sportivul ACS U-BT Cluj-Napoca va participa la Jocurile Mondiale Universitare de Vară din China.

Emi Cățe, convocat la lotul universitar

Pe adresa clubului clujean ACS U-BT a sosit o convocare oficială pentru Emanuel Cățe, baschetbalistul campioanei urmând să se alăture lotului național universitar în vederea pregătirii și participării la Jocurile Mondiale Universitare din această vară (Universiada de Vară).

Lotul se va reuni în data de 27 iunie 2023 la București, după vizita medicală fiind programat un cantonament de pregătire și jocuri amicale de aproape o lună, până în 23 iulie. A doua zi, România va pleca spre China, unde între 28 iulie și 6 august au loc, la Chengdu, Jocurile Mondiale Universitare de Vară.

În competiția masculină vor participa 24 de echipe, inclusiv Statele Unite ale Americii, care vor fi reprezentate de echipa Universității Tulane, participantă în NCAA.

România este o competitoare constantă la multe sporturi în cadrul Jocurilor Universitare Mondiale de Vară, fiind clasați pe locul 9 în toate timpurile la numărul medaliilor, cu un total de 426 (149 de aur, 130 de argint și 147 de bronz), la baschet cel mai bun loc ocupat fiind 6, în ediția din 2013. Țara noastră a găzduit jocurile în 1981, la București. Universiada de Vară este a doua competiție ca amploare, după Jocurile Olimpice.

Conform obiectivelor de performanță aprobate de Federația Română de Baschet prin Consiliul Director, România își propune o clasare între primele șase echipe la această ediție.

More in Baschet de performanță