Connect with us

Baschet de performanță

U20: Rezultatele primelor turnee

Clujul are trei echipe înscrise la această categorie, una la feminin și două la masculin.

FOTO: Manases Sandor

U20: Rezultatele primelor turnee

În săptămâna ce se încheie au demarat meciurile contând pentru Campionatul Național Under 20, categorie la care Clujul este reprezentat atât în secțiunea masculină, cât și în cea feminină.

În ambele competiții, există o singură grupă, urmând ca în prima fază să joace fiecare cu fiecare. Iată rezultatele consemnate de echipele clujene:

La feminin, lucrurile sunt mai simple, fiind doar cinci echipe înscrise în ligă. Acestea se vor reuni la Alexandria, unde vor juca fiecare câte trei jocuri, după următorul program:

Marți, 26 octombrie:

  • CSȘ Alexandria – Universitatea Cluj 89-38
  • Universitatea Cluj – Olimpia București 82-50

Miercuri, 27 octombrie

  • Universitatea Cluj – Universitatea Oradea 79-59

În urma acestor prime turnee, Universitatea Cluj se clasează pe poziția secundă. Sistemul competițional presupune disputarea a cinci astfel de turnee, în urma lor conturându-se clasamentul final.

La secțiunea masculin, Clujul a găzduit meciul dintre cele două echipe din localitate înscrise în competiție, U-BT și Universitatea Viitorul, disputat miercuri, 27 octombrie, în Sala LPS.

  • ACS U-BT Cluj-Napoca – CS Viitorul Universitatea Cluj 67-70

În urma acestui rezultat, ținând cont de faptul că sunt singurele echipe din campionat ce au disputat doar un meci, CS Viitorul Universitatea se clasează pe locul 7, iar ACS U-BT pe ultimul loc, respectiv 9. Sistemul competițional presupune disputarea a cinci turnee, în urma cărora primele patru echipe vor forma Turneul Final Four.

More in Baschet de performanță