Connect with us

Baschet de performanță

U16: Calificare pentru ”alb-negri”

ACS U-BT Cluj-Napoca a reușit să se califice în Grupa Valorică A a Fazei Semifinale!

U16: Calificare pentru ”alb-negri”

Campionatul Național Under 16 masculin a parcurs în acest weekend ultimele jocuri din cadrul Fazei a 2-a, în urma căreia se vor constitui grupele pentru Faza Semifinală.

Singura echipă clujeană din competiție, ACS U-BT Cluj-Napoca, avea nevoie de victorie în ”dubla” cu Academia de Baschet Phoenix Galați, pentru a prinde locul doi în Grupa 3. Alb-negrii și-au impus jocul în BTarena și au învins fără prea mari emoții echipa moldoveană:

  • Sâmbătă, 4 februarie:
    • ACS U-BT Cluj-Napoca – Academia de Baschet Phoenix Galați 96-77
  • Duminică, 5 februarie:
    • ACS U-BT Cluj-Napoca – Academia de Baschet Phoenix Galați 91-70

Astfel, clujenii ajung să aibă linie de clasament identică cu ca gălățenilor și urcă pe poziția secundă la coșaverajul meciurilor directe (+32), calificându-se în Grupa Valorică A a Fazei Semifinale.

În celelalte jocuri ale rundei, ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș a cedat ambele jocuri cu liderul grupei, CSU ASE București: 51-74 și 50-79.

Așadar, din Grupa 3 se califică CSU ASE București și ACS U-BT Cluj-Napoca, celelalte două echipe urmând să evolueze în Grupa Valorică B.

Turneul Semifinal presupune două turnee, primul dintre ele în 17-19 februarie, iar cel de-al doilea în 10-12 martie, urmând ca Turneul Final să se joace în 21-26 martie.

Vom reveni cu componența grupelor pentru Faza Semifinală.

More in Baschet de performanță