Connect with us

News

Ne-am salutat cu entuziasm: ”Servus, BASCHET!”

Primul Workshop a constituit demararea oficială a proiectului Asociației Județene de Baschet Cluj.

Ne-am salutat cu entuziasm: ”Servus, BASCHET!”

Miercuri, 4 mai, BTarena a fost gazda primului workshop din cadrul proiectului ”Servus, BASCHET!”, finanțat de către Federația Română de Baschet prin Programul Național “Să creștem sănătos prin baschet”, un proiect ce își propune nu doar atragerea cât mai multor copii către practicarea baschetului într-un mod organizat, ci și informarea și educarea acestora în spiritul unui stil de viață sănătos.

Workshop-ul a consemnat, totodată, alegerea de către fiecare dintre cele 16 școli participante a echipamentelor de joc, personalizat în culori distincte.

Partenerii educaționali ai proiectului au asigurat o sesiune de lucru foarte apreciată de către cei aproape 100 de copii participanți. Prima lecție interactivă a avut ca tematică educația nutrițională a sportivului și a fost susținută de Marina Sfîrlea șiPatricia Hedeșiu, specialiste în nutriție. Cele două au discutat cu elevii, părinții și profesorii participanți despre conceptul de ”Farfurie sănătoasă”, iar copiii s-au întrecut în a arăta cât de multe știu despre nutriția sănătoasă.

Marina Sfîrlea:

”Vreau să-i mulțumesc Amaliei Marchiș pentru invitație si pentru încrederea acordată de a participa la acest workshop. Copiii sunt minunați, colaborarea a fost facilă și plăcută, întrucât am interacționat cu ei, am răspuns la curiozitățile și întrebările lor. Mulțumiri și partenerilor noștri, Managis Bio, pentru gustarea primită și așteptăm și alte colaborări împreună.”

Al doilea episod al workshop-ului a fost asigurat de reprezentanții Transilvania Recovery Centre, kinetoterapeuții Adrian Resteman, Ioana Calbaza și Tudor Pintea. Cei trei le-au prezentat micuților rola de spumă și au explicat de ce este ea indispensabilă oricărui sportiv profesionist sau amator, după care copiii au învățat practic câteva tipuri de încălzire folosind rolele de spumă.

Adrian Resteman:

”Mulțumim pentru invitație, a fost o experiență extraordinară! Este plăcut să poți să te implici într-un astfel de proiect unic în țară, din ce știu eu, este plăcut să faci educație prin sport. Mulțumim AJB CJ!”

Momentul cel mai așteptat și efervescent a fost sosirea lui Patrick Richard, căpitanul echipei de baschet masculin U-Banca Transilvania, cel care a vorbit despre ce înseamnă să fii sportiv de performanță, a făcut fotografii cu cei mici și a acordat cu generozitate autografe.

Proiectul “Servus, BASCHET” este organizat de către Asociația Județeană de Baschet Cluj, fiind finanțat de către Federația Română de Baschet în cadrul Programului Național – Să creștem sănătos prin baschet.

logo sanatos_bkg_white

SISTEM COMPETIȚIONAL JUNIORI
Click pentru sistemul de desfășurare a competițiilor în Campionatele Naționale de Juniori 2022-2023

Urmărește-ne pe Facebook

Categorii


TAG CLOUD

3x3 ajb trophy arbitri baby cepoi domocos dumitrescu EYBL Featured federatia romana de baschet foto jr. ajb trophy Jr. NBA jr ajb skills lapi lapi dej lapuste liga I mini nbs România servus baschet smart sr. ajb trophy u-banca transilvania u-bt u12 u13 u14 U15 u16 u17 u18 u19 under 12 under 13 under 14 under 15 under 16 under 17 under 18 under 19 under 20 universitatea viitorul

More in News