Connect with us
generic

Baschet de performanță

Liga I: Programul meciurilor din etapa a 12-a

CS Universitatea are nevoie de un joc al rezultatelor pentru a mai prinde un loc de Play-Off.

Liga I: Programul meciurilor din etapa a 12-a

Liga I a ajuns aproape de finalul sezonului regulat, în etapa a 12. Clujenii de la CS Universitatea Cluj vor evolua în această rundă pe teren propriu cu ultima clasată în serie, CSȘ VSK Gheorgheni. Partida va avea loc duminică, 15 ianuarie, de la ora 12.00, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”.

Celelalte meciuri ale etapei a 12-a sunt:

  • Duminică, 15 ianurie:
  • ora 11.00: CSM Corona Brașov – BC CSU Sibiu 2
  • ora 13.30: CS Universitar Ploiești – CS Agronomia București
  • ora 17.00: CS Vâlcea 1924 Rm. Vâlcea – CSM CSU Oradea 2

Sâmbătă, 14 ianuarie, ora 12.00,se va juca restanța din etapa a 9-a dintre ACS Ralph Brașov și CSM Corona Brașov, iar luni, 18 ianuarie, ora 12.00, ACS CNAV Eagles București și CS Agronomia București, își vor disputa restanța din etapa a 10-a.

Prin înfrângerea la scor (-16 puncte) de săptămâna trecută, în compania ACS Ralph Brașov, clujenii și-au compromis în mare parte șansele de a accede în Play-Off, întrucât vor fi devansați înclusiv în cazului unei linii de clasament similare cu aceștia.

CS Universitatea are ultimele jocuri din sezonul regulat pe teren propriu, în afară de ”lanterna roșie” urmând să mai primească vizita sateliților CSM CSU Oradea (penultimul loc, 2 victorii / 7 eșecuri) și BC CSU Sibiu (loc 3, 6/3). De partea sa, echipa brașoveană va întâlni în deplasare ultima clasată și pe teren propriu liderul CSM Corona și satelitul CSM CSU Oradea.

Pentru a prinde in extremis Play-Off-ul, clujenii trebuie să obțină cu două victorii mai mult decât brașovenii în aceste ultime trei etape. O altă variantă de a intra în primele patru echipe la finalul sezonului regulat este cea în care satelitul lui BC CSU Sibiu să piardă toate jocurile rămase, adică cu primele două clasate, CSM Corona Brașov în deplasare, cu CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea pe teren propriu și la Cluj, cu CS Universitatea, coroborat cu victorii pentru clujeni și în celelalte două jocuri. Astfel, s-ar ajunge la linii de clasament identice pentru cele două echipe, iar o victorie a ”studenților” la peste 13 puncte ar asigura ocuparea unui loc mai bun pentru echipa clujeană.

Situația se poate complica și mai mult în cazul în care ACS Ralph Brașov câștigă două jocuri și face, la rândul ei, o linie de clasament identică cu a celorlalte două echipe sus-menționate, astfel că s-ar apela la un mini-clasament realizat între cele trei echipe. În această situație, întrucât cele trei ar avea număr egal de victorii și înfrângeri, coșaverajul ar fi cel care ar decide echipele calificate.

More in Baschet de performanță