Connect with us
Liga I

Baschet de performanță

Liga I: Înfrângere la Sibiu

Sportivii de la CS Universitatea încheie turul primei faze cu un eșec la ”satelitul” BC CSU Sibiu.

Liga I: Înfrângere la Sibiu

Liga I de baschet masculin a ajuns la finalul turului primei faze a competiției, cea în care echipele sunt împărțite în două grupe.

Grupa A, cea în care este angrenată echipa clujeană CS Universitatea, a avut parte de o etapă foarte interesantă, în care s-a conturat liderul la jumătatea fazei în urma derby-ului dintre singurele echipe neînvinse, CSM Corona Brașov și CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea. Echipa din Brașov nu a lăsat nicio șansă tinerilor vâlceni să aspire la primul loc, combinația de experiență, tinerețe și talent a formației de sub Tâmpa fiind decisivă.

Iată rezultatele rundei în Grupa A:

  • CSM Corona Brașov – CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea 88-52
  • BC CSU 2 Sibiu – CS Universitatea Cluj 80-67 (8-13, 30-23, 25-15, 17-16)
  • CSM CSU 2 Oradea – ACS Ralph Brașov 72-75

Lucrurile s-au complicat foarte mult în clasamentul grupei, în urma rezultatelor din acest weekend. Victoria brașovenilor de la Ralph la Oradea, precum și înfrângerea ”studenților” clujeni de la Sibiu au adus trei formații la egalitate de puncte! Astfel, în urma liderului CSM Corona Brașov, urmat îndeaproape de CS Vâlcea 1924, s-au aliniat trei echipe cu câte trei victorii și tot atâtea înfrângeri, departajate de mini-clasamentul în trei: ACS Ralph Brașov (locul 3), BC CSU 2 Sibiu (locul 4) și CS Universitatea Cluj (locul 5). Ultimele două clasate sunt CSM CSU Oradea 2, cu o victorie și CSȘ VSK Gheorgheni, fără niciun succes.

În Grupa B, la finalul turului nu mai există echipă fără înfrângeri, dar nici fără victorie! Grupa este condusă de CS Politehnica Iași (6/1), urmată de ABC Laguna București (5/1), CS Agronomia București și CSU Craiova (ambele 3/3), CNAV Eagles București (2/3) și CSU Ploiești și ACS Stomart Iași (ambele cu 1/5).

Returul începe imediat, pentru clujeni acesta consemnând o deplasare extrem de dificilă, la liderul CSM Corona Brașov. Meciul va avea loc în 4 decembrie.

More in Baschet de performanță