Connect with us

Jr. NBA

Doi sportivi și un antrenor clujean, la camp-ul Jr. NBA de la Roma

Evenimentul are loc în perioada 4-7 mai la celebra școală de baschet italiană Stellazzurra.

FOTO: Manases Sandor

Doi sportivi și un antrenor clujean, la camp-ul Jr. NBA de la Roma

Chiar dacă turneele Jr. NBA au fost afectate de pandemie pe întreg mapamondul, organizatorii încearcă să găsească variante pentru a menține un calendar optim. Una dintre acțiunile principale ale proiectului Jr. NBA este Selection Camp-ul ce are loc anual la Roma, acolo unde se regăsesc copii și antrenori din toată Europa, din țările în care Jr. NBA se desfășoară cu regularitate.

În acest context, Clujul și România vor fi reprezentate de tehnicianul ACS U-BT Cluj-Napoca Flavius Lăpuște, dar și de sportivii Silvia Maria Pop, elevă la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” și legitimată la Napoca Baschet School și Radu Andrei Cepoi, elev la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” și component al echipelor ACS U-BT Cluj-Napoca.

Cei trei se vor alătura echipelor din Europa și Orientul Mijlociu, urmând ca dintre toți participanții să fie aleși 10 băieți și 10 fete care să participe la Jr. NBA Global Championship, o competiție ce ar trebui să se dispute în Statele Unite, însă care este momentan pusă sub semnul întrebării.

Camp-ul Jr. NBA de la Roma va debuta pe 4 mai și va cuprinde antrenamente și sesiuni de lucru coordonate de staff-ul NBA special deplasat în capitala Italiei, astfel că se anunță o experiență deosebită pentru cei trei clujeni!

More in Jr. NBA