Connect with us

Baschet de performanță

Clujeni convocați la loturile naționale

Mai mulți sportivi și sportive, dar și o antrenoare, chemați la loturile naționale pentru pregătire centralizată.

FOTO: Shutterstock

Clujeni convocați la loturile naționale

O serie de sportivi și sportive ce evoluează la cluburi clujene, dar și o antrenoare, au primit convocări la acțiunile loturilor naționale juvenile.

Patru băieți și două fete au fost selecționați pentru loturile naționale Under 16. Sara Mocanu și Casiana Luca, de la CS Universitatea Cluj-Napoca și Szentkuti Akos, Alex Bințințan, Rareș Trandafir și Matei Văleanu, toți patru de la ACS U-BT Cluj-Napoca, se vor prezenta în data de 20 decembrie la București.

Pregătirea centralizată este prevăzută să se încheie în 3 ianuarie pentru fete și o zi mai târziu pentru băieți.

În ceea ce privește selecționata Under 14 feminin, aceasta se pregătește în perioada 20-30 decembrie la Târgu Mureș, mai multe clujence fiind vizate: Patricia Hărănguș, Bianca Georgiu, Daria Danciu și Bianca Bartaș (toate de la LAPI Dej), Ilinca Moroianu și Georgiana Vădan (ambele Smart Basketball Team). De asemenea, antrenoarea Smart Basketball Team, Agnes Jakab, a fost la rândul ei convocată.

La Under 14 masculin, trei sportivi de la U-BT au fost convocați la acțiunea de pregătire a lotului național ce va avea loc chiar la Cluj: Radu Cepoi, Kelemen Ștefan și Robert Uță.

De asemenea, David Lăpuște, component al echipei de seniori U-Banca Transilvania, dar și al celor de juniori Under 18 și Under 20 ale clubului clujean, va face parte din lotul național Under 18. Selecționata tricoloră se va antrena la Târgoviște în perioada 20 decembrie – 4 ianuarie.

More in Baschet de performanță