Connect with us

Campionatul Județean - AJB Trophy

AJB Trophy: ”U” Cluj și Piranha, primele victorii

Cele două echipe au debutat cu succes în noua competiție a AJB Cluj.

FOTO: Manases Sandor

AJB Trophy: ”U” Cluj și Piranha, primele victorii

Etapa a 2-a a AJB Trophy a programat în Sala Sporturilor ”Gheorghe Roman” două meciuri atractive, care au opus cele două echipe ce au juniori în componență, respectiv Universitatea și U-BT, dar și două trupe formate din jucători consacrați în Campionatul Județean, Napoca Dolphins și Piranha.

Primul joc, contând pentru Grupa A, a fost controlat autoritar de ”U” în prima jumătate și ceva mai echilibrat în a doua sa parte. Forța fizică a tripletei Brie – Divoiu – Mihășan a înclinat balanța în primele două secvențe, singurul care a ținut piept forcingului fiind Lungoci.

Sfertul al treilea a adus revirimentul juniorilor de la U-BT, care au fost ceva mai atenți în defensivă, au alergat mai mult, reușind să beneficieze de o serie de vizite la linia de libere, pe fondul oboselii jucătorilor de bază ai Universității. Pe final, când rotațiile s-au adâncit, diferența de pe tabelă a revenit la cote digerabile.

Results

EchipaSF 1SF 2SF 3SF 4FINAL
”U” Cluj251722569
U-BT Cluj812191554
  • Marcatori
    • Universitatea: Brie 23, Mihășan 12 (3X3), Divoiu 12 (3X3), Văleanu 6 (1X3), Vaideanu 4, Gherosthatis 4, Bîrlean 3 (1X3), Alexandru 2, Dumitrescu 2, Kracz 1. Au mai jucat Cristea, Manciu.
    • U-BT: Lungoci 24, Grusesku 14, Pallo 4, Bodea 4, Coste 2, Nistor 2, Haba 2, Irimia 2. Au mai jucat Nemeș, Prodan.

În jocul al doilea (Grupa B), similar primei etape a AJB Trophy, odată cu creșterea mediei de vârstă a combatanților, ritmul a încetinit, dar a crescut finețea unor execuții. Slow-motion-ul din teren ar fi fost util publicului în lipsa unor reluări, însă, din păcate, accesul spectatorilor a fost interzis din motive de pandemie.

Napoca Dolphins s-a prezentat la meci cu o bancă foarte scurtă, ”Ică” Pintea fiind responsabil cu creația, demonstrând că nu este cu totul întâmplătoare frizura tip Jasikevicius pe care o dezvoltă. În sfertul secund, Piranha a scos colții în apărare și a alimentat cu frenezie atacul, intrând la cabine cu o diferență confortabilă pe tabelă, mai ales pe fondul inspirației lui Berariu și a vitezei lui Szoke.

La reluare, Dolphins au dat semne de agresivitate în apărare, s-au înmulțit intercepțiile, Piranha a intrat în vrie și părea că meciul se îndreaptă spre un final glorios, după un parțial de 21-4. Vizi și Rusz s-au luptat să țină Piranha în ape limpezi, dar ”delfinii” au dat din coadă și au ridicat nisipul, risipind avansul adversarilor până când nu a mai rămas din el decât o posesie.

Spiritele în tabăra Dolphins s-au încins în urma unui presupus fault neacordat, iar de aici a urmat dezastrul. S-au primit două faulturi tehnice, Vizi a fost tăios de precis de la linia de libere, a mai completat cu o triplă și un fast-break și meciul s-a închis.

Results

EchipaSF 1SF 2SF 3SF 4FINAL
Dolphins128211354
Piranha202442573
  • Marcatori
    • Dolphins: Pintea 12 (2X3), Muntean 12 (1X3), Batin 12, Puia 10, Farcaș 5 (1X3), Mihăilescu 3 (1X3). A mai jucat Peter.
    • Piranha: Vizi 13 (3X3), Rogojan 13, Berariu 10 (2X3), Roșian 8 (2X3), Rusz 8, Szoke 8, Motoc 6, Baciu 3, Raduly 2, Ș. Popa 2.

More in Campionatul Județean - AJB Trophy